PADILogoVt4CWhtTp
Poseidonacademylogonegport
image

Poseidon Academy är vårt utbildningscenter i Lysekil där Poseidoninstruktörer även kan köra sina egna kurser hos oss..

Konceptet baseras på att ni kommer till oss. Vi har allt man kan tänkas behöva för en enkel och trevlig upplevelse i samband med kurs. Vi har samlat allt under ett tak och kan erbjuda allt ifrån teorilokaler, torkrum, kompressor, booster samt dykning utanför dörren.

Efter att ha kört detta konceptet under en tid, så har vi funnit formen och upplägget för lyckade kurser och upplevelser. Detta är möjligt genom samarbetet med Hotell Lysekil. Vi utvecklar konceptet vidare hela tiden.

På Hotell Lysekil finns teori- och praktiklokaler för att kunna genomföra olika rebreatherkurser samt servicekurser. I lokalerna finns allt som man kan behöva för att kunna genomföra olika nivåer och former av Poseidon rebreatherutbildningar. Teori varvas med praktik och husrevet "Släggö" finns ett par hundra meter bort. Efter de första lektionerna under ytan drar vi till andra populära dykplatser längs kusten. Antingen landbaserade eller ut med dykbåt, beroende på kurs och väder.

 

Vi samarbetar med dykbåten SVÄRDET. Dom arrangerar utfärder på alla nivåer och har båten liggandes utanför Hotell Lysekil.

I samarbete med Hotel Lysekil så har vi paketerat kurserna med boendet. Våra kurspriser inkl. boende med frukost i dykrum.

Rymligt hotellrum där familjen om 2, 3 eller 4 personer kan bo tillsammans. Ni har tillgång till fullutrustat kök där ni kan laga er mat, och även använda kyl, frys och micro. Ni har tillgång till stora allmänrum med soffor och TV, liksom hotellets övriga relaxytor. Vill ni koppla av på rummet finns en sittgrupp och wifi. Rummet har garderob och plats för att stuva undan väskor. Några av dessa rum finns på nedre plan, där också stora allmänytor finns. Frukost, bäddlinne och handdukar ingår även i denna prisvärda rumskategori, och ni bäddar själva vid ankomst. Hotellet har stora och fräscha duschrum, och WC-rum, som familjerummen nyttjar. Toalettartiklar tar ni med hemifrån. I denna dykrumskategori betalar ni ett per person-pris, så det är lätt att dela upp priset mellan t.ex. vänner och föreningskamrater. Wifi ingår och finns i hela hotellet.

Husrevet SLÄGGÖ är en dykplats för nybörjare. Passar utmärkt att börja sin kurs här. En sluttande slänt, inte så djupt (ca 32m) i en liten vik. Fördelen med denna dykplats är att den ligger på gångavstånd från hotellet.
Gullmarsfjorden med ett par olika platser. Vi föredrar Ormestad, med sina lodräta väggar ner till 85-90m. Det finns klippavsatser och lerbottnar på grundare djup. Passar alla typer av dykare och dykning.

DYKNINGEN

BOENDE/MAT

TEORI & KUNSKAPSCENTER

KONCEPTET

IMG 7681
IMG 7541
005935C4 3059 4D5C BB16 E2D513BEC9DC
image
 DSC4394
 DSC4397